Van bangkok via kanchanaburi naar het zuiden - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Afina Dam - WaarBenJij.nu Van bangkok via kanchanaburi naar het zuiden - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Afina Dam - WaarBenJij.nu

Van bangkok via kanchanaburi naar het zuiden

Door: afinadam

Blijf op de hoogte en volg Afina

21 Mei 2012 | Thailand, Bangkok

Het nachtleven van Bangkok hebben we ontdekt en overleefd. Gelukkig was onze hangover niet zo zwaar als in de film.
We zijn in totaal 5 dagen in Bangkok geweest. Onze belevenissen in Bangkok liepen uiteen van loempia’s van een straatkraampje, kanaaltochten door de sloppenwijken van Bangkok tot aan een tempelbezoek met een grote gouden liggende buddha. En eigenlijk teveel om allemaal op te noemen. Dat gebruiken we gelijk maar even als excuus om niet alles te vertellen hier zodat we ook nog wat te vertellen hebben wanneer we terug zijn in Nederland.

Bangkok is een moeilijk leuke stad (aldus een andere backpacker die het woord moeilijk in elke zin gebruikte). Met name onze boottocht langs een oud gedeelte van Bangkok was indrukwekkend om te zien. De huizen hier waren op houten pilaren langs het water gebouwd en stonden helemaal schots en scheef. Het was moeilijk voor te stellen dat hier hele gezinnen in woonden. Toch leken de mensen wel gelukkig, ze zwaaiden allemaal vrolijk naar ons. De kinderen lachen naar ons en zwemmen in het water waar we verderop een slang zien zwemmen en heel veel grote vissen. De boottocht eindigt bij een prachtige grote tempel, deze was anders dan de meeste tempels die we al hadden gezien en vooral heel hoog. Aan de overkant van de rivier werden we afgezet. Toen we vanaf de pier naar de straat wilden lopen probeerde een Thai 20 baht aan ons te verdienen. Hij zei dat we geld moesten betalen om daar op de pier aan te mogen komen. Dit vonden we nogal onzin dus we zijn gewoon doorgelopen zonder te betalen. Toen we de straat uitliepen bij de tempel aankwamen waar we heen wilden zei een Thaise man dat die tempel al gesloten was. Toen we eromheen liepen bleek de tempel gewoon open te zijn. Het was een groot terrein met prachte gebouwen en tempels, het was er ook lekker rustig doordat het aan de voorkant ‘gesloten’ was. Binnen was een enorme liggende budhha van goud te bewonderen van maar liefst 48 meter lang. Prachtig om te zien.

Woensdag werden we om half 10 opgehaald bij het hotel. We vertrokken met een Minibus naar kanchanaburi. Na een rit van ongeveer twee uur werden we afgezet bij guesthouse pong phen. Hier hebben we 2 nachten geboekt.
Kanchanaburi is een klein stadje die door toeristen word bezocht om de river kwai rivier en de bekende Bridge over the river kwai. De eerste dag zijn we naar een museum geweest waar fotos hingen van de bouw van de brug. Verder rustig aan gedaan. In de avond een scooter gehuurd voor 24uur. Op de scooter naar de brug gereden maar het was inmiddels te donker. Dus voor de volgende dag een mooi programma, The Bridge, elephant ride and erawan waterfall. Een tocht van ongeveer 130km. Eerst de brug bezocht en natuurlijk even overheen gewandeld.
Toen door naar de het olifantenkamp. 45km verderop en aan de linkerkant rijden, maar hier waren we al snel aan gewend. Bij het olifantenkamp hebben een rit gemaakt van 30 minuten. We moesten wel even in het ritme van de olifant komen. Nadat de olifant een stukje door de rivier was gelopen sprong onze bestuurder eraf en mochten we zelf om de beurt op de nek van de olifant zitten terwijl deze verder liep. Een hele leuke ervaring en de bestuurder heeft zelfs met een van onze fotocameras heel veel fotos voor ons gemaakt. Daarna hebben we de scootertocht vervolgt en een paar km voor de waterval begon het te regenen, dus wij ponchos aantrekken maar het begon echt enorm te plensen. Scooters aan de kant en bij een restaurantje wat te drinken besteld. Uiteindelijk toch maar verder gegaan en gelukkig hield het snel op met regenen. Bij de watervak had je 7 levels qua verdiepingen, dit wisten wij van te voren alleen niet. Het bleek nogal een behoorlijke klim te zijn over rotsblokken en dergelijke dus bij elk level vroegen we ons af hoe ver we nog konden. Dit bleken dus 7 te zijn en we hebben de top bereikt. We hebben er een half uur over gedaan om weer beneden te komen en daar hebben we nog even gezwommen in het water. Heerlijke afkoeling.

Donderdag werd een reisdag. We zijn met de bus naar nakhom pathon gereisd en daar zou de nachttrein rond half 7 in de avond vertrekken. Omdat we niet bij het treinstation konden uitstappen moesten we even zoeken. De mensen kunner hier echter niet engels spreken dus met gebaren en treingeluiden zijn we in de goede richting gewezen. Het station heeft maar 2 sporen. Daar een beetje rondgehangen tot de trein kwam en nog met een andere backpacker verhalen uitgewisseld.  ( hij vond alles moeilijk chill ) Na een vertraging van 40 minuten in de trein gestapt. Om 8 uur maakte het personeel de bedden gereed. Wij sliepen in de bovenste bedden, waar geen reling voor zat. leek ons onveilig maar viel toch erg mee. 6 uur in de ochtend aangekomen in surat thani, daar moesten we wachten op de bus naar Phuket. Zelfs nog een paar keer moeten overstappen. Maar na een lange reis aangekomen in Phuket (Zuid Thailand). We sliepen in Patong, de mooie maar ook dure kant van Phuket. Patong is heel toeristisch en dat is meteen overal aan te merken. Redelijk prijzig en veel proppers etc.

Vanochtend moesten we om 12 uur uitchecken. Omdat we nog naar Ko Phi Phi wilden hebben we meteen gekeken naar de weersvoorspelling. (ivm regenseizoen ) het bleek er tot woensdag mooi weer te zijn en daarna veel regen. Dus vanuit Phuket een taxi en de boot genomen naar Ko Phi Phi. Prachtig eiland met mooie stranden en helder blauw water. We zijn bij het zoeken naar een verblijf een nederlandse backpacker (Floor) tegengekomen. We hebben besloten om met zijn 3en een kamer te delen en dat is prima gelukt. Vandaag het strand opgezocht en een hapje gegeten. En nu gaan we cocktails drinken en de komdende dagen genieten en chillen op dit prachte eiland.

• 20 Mei 2012 - 18:23

Ingrid :):

Afina! Wat een leuke verhalen! Je bent zo te lezen lekker aan het genieten! Fijn! Goed dat jullie alles zo goed voor elkaar hebben en geniet lekker verder! Liefs!

• 20 Mei 2012 - 18:28

Verine:

Oh wat klinkt het allemaal goed!! Ik ben zo blij en opgelucht dat je het zo goed hebt daar :D
    Geniet er maar lekker van en blijf een heleboel schrijven!
    Veel liefs xoxo

• 20 Mei 2012 - 19:33

Marcel:

Hee Fientje, wat heb je al veel beleefd!
    Zo te lezen vermaak jij je prima. Geniet er maar lekker van. Hoop binnenkort weer zo'n mooi reisverslag te lezen.
    Groetjes, Marcel en Ans.

• 20 Mei 2012 - 20:09

Annet En Roel:

eej afina wat een super mooi verslag, echt heel erg leuk om dit allemaal te lezen en mooie fotos te zien.
    jullie genieten zo te lezen volop.
    doe voorzichtig, en we zijn nu alweer benieuwd naar het volgende verslag.
    hier is ook alles goed. tuin in bijna af, vandaag lekker in onze tuin gezeten met heit en mem en petra en jeroen.

dikke kus en groetjes

• 21 Mei 2012 - 08:17

Ellen:

He Afien! super om te lezen dat je het nu al zo naar je zin hebt! Ik ben gister avond terug gekomen uit Mexico na een hele lange reis.. Het was echt super! Stuur je binnekort even een uitgebeidde mail en je kunt wel wat foto's aanschouwen op mijn facebook binnenkort!
    Heel veel plezier nog daar en blijf maar mooie verhalen schrijven! (Groetjes ook van Nico!)

Dikke kus

• 21 Mei 2012 - 11:38

Milou:

Mooi verhaal Fien!! Wat een boel belevenissen. Blijf vooral schrijven, want het is superleuk om te lezen! Hoop dat je ook een schriftje bijhoudt ofzo, las vandaag die van mijn over Indonesie terug en dan zie je toch hoeveel dingen je eigenlijk wel meemaakt, maar weer vergeet.... Veeeeel plezier! xxxxx

• 23 Mei 2012 - 09:00

Afina:

Wat leuk om de reacties te lezen. Ik hoorde dat het in nederland ook prima weer is. Geniet ervan, dat doe ik hier ook haha. Ik hoop snel weer een update te doen. Liefs

• 23 Mei 2012 - 18:48

Marcel En Ans:

Hoi Afina
    Wat heb je al veel gezien en beleefd.
    Dat is heel wat anders dan hier op de
    Tjonger.
    Het is maar goed, dat je hel allemaal op-
    schrijft. Blijf genieten en schrijven.
    Dikke kus van de wilminkjes

• 24 Mei 2012 - 08:24

Jannie Booi:

Hoi Afina, wat geweldig allemaal, zoveel indrukken en belevenisen tot nu toe. Ik blijf het volgen en geniet er
    maar lekker van.

Liefs