Avontuur 3: Afina en Lidewij in Thailand - Reisverslag uit Koh Tao, Thailand van Afina Dam - WaarBenJij.nu Avontuur 3: Afina en Lidewij in Thailand - Reisverslag uit Koh Tao, Thailand van Afina Dam - WaarBenJij.nu

Avontuur 3: Afina en Lidewij in Thailand

Blijf op de hoogte en volg Afina

21 September 2012 | Thailand, Koh Tao

Zondagochtend 9 september komt Lidewij aan op het vliegveld in Bangkok. Afina staat al in de aankomsthal te wachten. Samen gaan we met de trein naar het centrum en nemen dan een taxi naar Khoa san road. We hebben er een prima guesthouse, die Afina al voor de komende 3 nachten heeft gereserveerd. Ik (afina) laat Lidewij meteen de leuke eettentjes zien en de sfeer op Khoa san road. Een leuke eerste dag, maar wel vermoeiend voor ons beide.

De volgende dag hebben we een rondje Tempels gedaan. Vooral voor Lidewij erg leuk, want dit zijn een paar van de mooiere Tempels van Thailand. Bij de laatste tempel ( Wat Arun) hebben we een mooi uitzicht over een deel van de stad. In de avond zijn we naar het Hajime robot restaurant geweest. Dit is een hele belevenis, om bedient te worden door een robot. (De robot maakt af en toe ook nog een mooi dansje).

Dinsdag zijn we 's ochtends naar de floating market gegaan. Met een bootje gaan we door deze drijvende markt, maar helaas te veel gericht op toerisme. In de avond hebben we Peter nog even gezien, die deze week weer naar Nederland vliegt.

Woensdag zijn we een dag naar Ayutthaya geweest. We hebben hier Temels/ruines bekeken. Ondere andere een buddha gezicht van steen die door wortels van een boom omringt is. Een leuke dag. Diezelfde avond zijn we met de bus naar Chiang Mai vertrokken. (reis van 10uren).

In Chiang Mai aangekomen, hebben we de eerste dag rustig aan gedaan. In het weekend hebben we 2 tripjes gedaan. Beide waren erg leuk. We hebben onder andere op een olifant gereden, we zijn van een waterval gegleden en hebben wildwater rafting gedaan. Ook zijn we naar een dorpje geweest waar de vrouwen ringen om hun nek dragen, waardoor ze erg lange nekken hebben. ( Elk jaar komt er een ring bij). In Chiang Rai zijn we naar de White Tempel geweest. Deze is en wordt nog deels gebouwd in opdracht van een rijke Aziaat. Het is een erg moderne tempel, totaal anders dan alle andere religieuze tempels in Thailand. Je gaat namelijk eerst langs de hel, met grijpende armen die je mee willen nemen naar de hel. Na deze brug kom je in de Hemel. Je mag dan ook maar een richting uit. (Anders blijf je in de hel!) De schildering in de tempel is ontzettend leuk. Er zijn namelijk figuren als Harry Potter, Jack Sparrow, Michael Jackson, Superman, Angry Birds etcetera in verwerkt.
We zijn ook nog naar de Golden trangle geweest, het drielandenpunt van Loas, Thailand en Myanmar.

Na het weekend zijn we naar Pai gegaan. Dit is een klein hippiedorpje tussen de bergen. Erg gezellig. We zijn hier in totaal 3 dagen geweest en hebben er onder andere de omgeving gezien met een halve dagtocht. Denk aan waterval, uitzichtpunt, en de Pai Canyon. Afina heeft vanuit Pai nog een visarun gedaan naar Myanmar.

Donderdag zijn we vanuit Chiang Mai naar Bangkok gevlogen. Dit is ons zeer goed bevallen. (9 uren sneller dan een busreis, haha). In Bangkok hebben we nog even wat gegeten, voordat we in de bus stapten richting Koh Tao. Om 7 uur vanochtend vertrokken we met de boot naar het eiland, beachtime here we come! We hebben een leuk verblijf gevonden en we kwamen er pas later achter dat er ook nog eens een zwembad bij zit.

Morgen is Lidewij jarig, lijkt ons een prima plek om dit te vieren!

• 22 September 2012 - 09:23

Heit En Mem:

Hee dames. Mooi maar kort verhaaltje. Wij zijn weer thuis van een midweekje Duitsland. Lidewij een hele leuke verjaardag op dit kleine eilandje in de Thaise zee. Geniet ervan en veel plezier.