Beachtime!
Blijf op de hoogte en volg Afina
05 Oktober 2012 | Maleisië, Langkawi Islands
De dagen erna verkennen we het eiland op de scooter. Ons mooie roze racemonster brengt ons overal naar toe. Er zijn veel mooie stranden op Koh Tao waar wij heerlijk relaxen. Ook gaan we naar een klein eilandje naast Koh Tao genaamd Nang Yuan. Hier klimmen we naar het uitzichtpunt. Prachtig!
Vlakbij ons hotel staat meneer Ali die voor ons heerlijke pannenkoeken maakt ;)
We hebben beide mooie aankopen gedaan in de leuke winkeltjes hier.
Woensdag gaan we een dagje snorkelen. Met een groep vertrekken we met de boot waarbij we stoppen bij vijf verschillende baaien. De eerste baai is Sharkbay. We hopen hier een haai te zien maar helaas komen we alleen tropische vissen tegen. De ene baai is mooier dan de ander. Al met al is het een mooie dag met af en toe helder water, veel tropische vissen en koraal.
Vrijdag vertrekken we naar Koh Phangan. We hebben hier alvast een resort geboekt omdat het rond de fullmoonparty altijd heel druk is. De taxi brengt ons naar het resort. We stappen uit en pakken onze tassen. Ineens rijdt de chauffeur achteruit terwijl wij er nog achter staan. Gelukkig roept iedereen in de taxi meteen stop. Lidewij haar koffer staat al op de grond die half onder de auto komt. Afina heeft een zere heup en Lidewij heeft een pijnlijke rug. Ook is Lidewij haar broek gescheurd. Helaas wil de taxi chauffeur er niks van weten en rijdt weg. Gelukkig hebben we nog wel 2 foto`s van zijn naam en telefoonnummer.
Bij het resort moeten we een half uurtje wachten omdat ze de kamer nog schoonmaken. De schrik zit er wel in en we beseffen dat we geluk hebben gehad. Het is een mooie plek en we hebben een prima bungalow met hangmat. Voor het avondeten gaan we naar Thong Sala (de pier) we vinden hier een leuk en betaalbaar restaurant. Na het eten lopen we nog even over de markt en er is een festival voor bikers.
De volgende dag relaxen we de hele middag bij ons resort op het strand. Tegen de avond huren we een scooter en rijden naar Haad Rin (het gebied waar de fullmoonparty wordt gehouden) we eten Italiaans en daarna zoeken we een fullmoonparty outfit voor Lidewij. Op straat Evya, Roy en een vriend van hun tegen. Evya en Roy hebben wij al eerder in Pai ontmoet. Als we later op de avond een kop thee nemen komen ze bij ons zitten. Nadat zij hebben gegeten gaan we met z`n allen naar de Cactusbar. Op dit strand is morgen ook de fullmoonparty en kunnen we alvast de sfeer proeven.
Zondag is de dag van de fullmoonparty. `S ochtends gaan naar het politiebureau om ons verhaal te doen over de taxichauffeur. We zijn blij dat hij er iets van gaat horen. Om 2 uur spreken we af met Evya, Roy & Dan. Ze krijgen een training van ons en wij doen gezellig mee. Na de training spelen we een potje voetbal op het strand. Lekker zweten in het warme weer! Na het sporten eten we met z`n allen bij een Thais restaurant. Wij gaan terug om ons klaar te maken voor de fullmoonparty. We hebben body paint gekocht en versieren onze armen en gezicht. Alleen de voorpret is al leuk. Vanaf het resort gaan we met de taxi naar Haad Rin. Het is erg druk en iedereen heeft party outfits aan en body paint. We komen Roy, Evya en een groepje Amerikaanse meiden tegen. Het is erg gezellig en we hebben veel lol.
De volgende dag doen we niet veel en blijven we wat bij het resort. `S avonds komt Evya nog langs en drinken we wat met hem.
Dinsdag vertrekken we naar Maleisie. Het wordt een erg lange dag van 18 uren reizen. De volgende dag gaan we met de boot naar Pulau Langkawi. Een mooi eiland in het noorden van Maleisie. Ook hier huren we een scooter om zo het eiland te verkennen. Met de kabelbaan naar een uitzichtpunt. Helaas zitten we midden in de wolken en zien we niet heel veel. Gelukkig klaart het later een beetje op. Aan het eind van de middag gaan we naar Kuah (bij de pier) en bezoeken de eagle square. Als we weer terug rijden stoppen we om foto`s te maken van een sunset. Deze is echt onvoorstelbaar mooi!
Vandaag gaan we naar Taman Negara national park in het midden van Maleisie. Na het eilandhoppen gaan we dit keer de jungle in.
05 Oktober 2012 - 09:22
Karin:
Afien! Wat een leuk verslag! Klinkt allemaal erg goed, leuk dat je zoveel dingen onderneemt en zoveel dingen hebt gezien! Ik wens je nog ontzettend veel plezier voor deze laatste weken! Ben erg benieuwd naar al je andere verhalen! Dikke kus -
05 Oktober 2012 - 09:22
Ellen:
Heee meid! wat klinkt dat heeerlijk allemaal :)
Bijna tijd om naar huis te komen! geniet nog maar goed en veel plezier in de Jungle!
oppassen voor enge gekke dieren he!
Liefs,
Ellen -
05 Oktober 2012 - 10:30
Fam Til:
Hoi Afina,
Wat weer een prachtig reisverslag.
We kunnen gelukkig de dagen aftellen wanneer je weer
naar huis komt. Veel plezier nog deze laatste dagen!
Groetjes Ido, Jannie, Erwin en Irma. -
05 Oktober 2012 - 18:00
Fam. Wilming:
Hey meid. Wat jij allemaal ziet en mee maakt. Fantastisch!! Geniet nog maar lekker van het lekkere weer, hier is het alweer herfst.
Nog veel plezier doe voorzichtig en TOT GAUW!!!!!!
xxx wilminkjes -
05 Oktober 2012 - 18:45
Hei T En Mem:
he lieverd wat weer een mooi reisverslag. Ik ben de nachten aan het aftellen dat je weer thuis komt. Wij hebben de foto's op facebook gezien. Schitterende foto's. Bloeit er een internationale vriendschap tussen Lidewij en Evya?? Nou geniet ervan. Je zus zit in bad op Bali en de apen kijken toe. Liefs je ouders -
06 Oktober 2012 - 13:27
Annet En Roel:
he lieverd, hier van ons een berich vanuit bali, super mooi verhaal weer, en hier geniten we ook volop. we doen nu even 3 dagen wat rustiger aan. verder hebben we al veel leuks gedaan. dikke tut -
09 Oktober 2012 - 18:08
Afina:
Hee Lieve Mensen,
Bedankt voor alle leuke berichtjes. Heel leuk om te lezen!
Ik zal nog even goed genieten van deze laatste week.
Liefs Afina