Van Saigon naar Hanoi
Blijf op de hoogte en volg Afina
30 Juli 2012 | Vietnam, Hanoi
Na Hoi An zijn we verder gereisd naar Hue. We komen hier aan het eind van de middag aan en regelen die avond meteen een treinticket naar Ninh Binh. Dan gaan we opzoek naar een restaurant om te eten en we lopen langs een 4-sterren hotel. Voor de grap zeg ik dat we daar wel kunnen gaan eten en dat doen we ook. Op de 9e verdieping op het terras eten we een heerlijke maaltijd met een leuk uitzicht.
De volgende dag staan we vroeg op om een dagtour in Hue te doen. We bezoeken onder andere de Citadel, een Tombe en maken een boottocht. Een leuke dag, maar het is erg warm in Hue!
Na de boottocht worden we bij het centrum uitgezet en gaan we eten. We lopen langs een restaurant die bitterballen en hutspot op de menukaart heeft staan, dus daar gaan we eten. Super grappig en de zelfgemaakte bitterballen en hutspot is zeker lekker.
De volgende dag doen we rustig aan en om 8uur 's avonds gaan we met de nachttrein richting Ninh Binh. We hebben een cabine met 4 bedden, de softsleepers. Hier ben ik heel blij mee want we moeten 12 uren in de trein zitten. Bij ons in de cabine zitten twee oude mensen, lekker rustig. Om 8 uur in de ochtend komen we aan en we hebben de treinreis met gemak overleefd.
Op het station aangekomen gaan we naar het hotel dat ons door 2 friese meiden in aanbevolen. Het is inderdaad een prima hotel en het personeel is aardig en behulpzaam. In de middag huren we een motorbike en gaan we naar Tam coc. Dit is Halong Bay on Land. We kopen tickets en in een klein roeibootje worden we 1,5uur door dit prachtige natuurgebied geroeit. Het is echt onvoorstelbaar mooi en omdat we aan het eind van de middag zijn gegaan is het heerlijk rustig (alle dagtripjes uit Hanoi zijn alweer vertrokken). Na deze mooie boottocht gaan we naar MuaCave. Als we er aankomen zien we dat het een hele klim is. Het begint al bijna donker te worden dus moeten we ook nog een beetje opschieten. Als ik warm en bezweet boven kom, zie ik meteen dat het de moeite waard is. Een schitterend uitzicht, we zien de rivier waar we net nog gevaren hebben. Ontzettend mooi. Ik maak de nodige fotos en daarna gaan we weer naar beneden, het is al aardig donker aan het worden en een beetje spookachtig aan de voet van de berg. In het donker rijden we weer terug naar Ninh Binh en aan de hemel zien we een mooi schouwspel van lichtflitsen door het onweer.
De volgende dag touren we met de motorbikes naar de andere kant van Ninh Binh. We bezoeken een grote tempel met enorm veel leuke en grappige beelden en in het hoofdgebouw staat een enorm grote gouden buddha. Een indrukwekkende Tempel!
De dag erna worden we vroeg opgehaald (5.30). Na ongeveer 5 uren rijden komen we aan in Halong Bay. Omdat er storm wordt verwacht varen de boten niet uit, dus worden we naar een hotel gebracht. De volgende dag varen de boten wel uit en het is extra druk. Wij komen helaas niet op de juiste boot terecht die we geboekt hebben. Een slechte organisatie. Op de boot zitten we tijdens de lunch bij Maaike en Robbert-jan aan tafel. Ook zij hebben niet de juiste boot. Ondanks de slechte organisatie hebben we er met zijn 4en twee super leuke dagen van gemaakt in Halong Bay!
Vrijdag gaan we na de boottrip met een busje naar Hanoi en komen er rond 5 uur aan. Wij zoeken een hotel en later op de avond drinken we nog wat met Maaike en Robbert-jan. Zij gaan vannacht met de trein naar Hue dus om 10 uur nemen ze een Taxi naar het station en wensen we elkaar een fijne reis.
We hebben in Hanoi rustig aan gedaan. Gister nog even een cultureel dagje: Mausoleum, Temple of Literature en het Hoan Kiem Lake.
Na een maand reizen van Saigon naar Hanoi, gaan we vandaag met de bus naar Laos (24 uren). Vietnam is een prachtig land!
30 Juli 2012 - 13:19
Petra:
Wat een leuke verhalen. Geniet er maar volop van. Vietnam is dus wel om aan te raden.
Succes met de lange bus reis. Maak er nog een leuke reis van.
xxx Petra -
30 Juli 2012 - 13:45
Milou:
Lieverd! Wat een avonturen! Wat een reis! Ik hoop dat het verder helemaal goed met je gaat en je niet meer ziek bent ofzo! Ik hoef niet te zeggen dat je ervan moet genieten, want dat doe je zo te lezen zeker. Ik mis je wel hoor! Take care. xxxx -
30 Juli 2012 - 14:26
Ingrid:
Hey Afien! Super leuk dat je zo geniet! Je neemt het er wel van, super joh! Blijf genieten, want voor je het weet ben je weer in ons koude kikker landje! Liefs, xxx ingrid -
02 Augustus 2012 - 06:11
Verine:
Fien! Wat maak je een boel mee!! Echt prachtig om te lezen! :) geniet er lekker van! Ik mis je wel zeg, maar ik vind het super om te lezen dat je zo veel dingen meemaakt daar. Mocht je nog kaartjes willen sturen, mijn nieuwe adres is: Hendrikstraat 14a, 9724NB, Groningen.
Veel liefs vanuit Florida!